torsdag den 25. marts 2021

Dyrehold - ENDELIG!!

Så havde vi heldet med os! 

Jeg havde planlagt at tage de drenge, som havde vist størst interesse for projektet, med i skoven for at finde bænkebidere. Da jeg fortalte børnene hvad der skule ske den dag, og at en gruppe skulle i skove, var alle meget ivrige for at være med og finde bænkebidere. Så vi tog alle afsted. 


Og det var super hyggeligt! Det var godt vi gik i skoven, det skulle vi have gjort allerede første dag! Her var nemlig masse af bænkebidere og andet godt kravl. Børnene var meget på, og kom og viste alt hvad de fandt. Det var både bænkebidere, regnorme, biller, tusindben og et, tilsyneladende dødt, firben. 




Vi havde taget lup-glas med og paptallerkner til at kunne undersøge dyrene på stedet. Og det var en succes. Børnene var meget engagerede og snakkede om at det var det vi så i filmen osv. Vi havde taget skovle med så vi kunne tage lidt skovbund med i kassen, og vi samlede lidt blade og kvas, som vi jo havde hørt var det bænkebidere kunne li.


Da vi kom tilbage til skolen, fik børnene lov til at se i lup-glassene en sidste gang, inden dyrene skulle ned i kassen og bo. 



Det var en vild god oplevelse, endelig at have fundet bænkebidere, undersøge dem og putte dem ned i kassen. Det kom ikke så mange undringer frem, dem havde vi jo snakket om den dag vi startede projektet, men der var masser af genkendelighed og erfaringer som børnene delte mellem hinanden. Det var skønt at høre.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dyreholdsopgaven

Vi maler bænkebider på sten Processen i at en sten som er et hårdt materiale, kan forvandles til en smuk bænkebider, giver mange muligheder....